Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Demokrácia vagy pártokrácia
  2008-01-10 22:22:51, csütörtök
 
  Demokrácia vagy pártokrácia


2008-01-10 16:48 Barikád.hu


Demokrácia vagy pártokráciaNapjainkban a politikusok legfőbb bűne nem abban rejlik, hogy a hatalom megszerzése érdekében mást ígérnek, mint amit meg fognak valósítani - kis cinizmussal azt mondhatnánk: ettől politikusok. Sokkal inkább azért ítélhetők el, mert a hatalom birtokában már rendre elfelejtik, hogy a legfontosabb: az ember. Nem egyéni értelemben, hanem mint szociális lény. Az ember az a tengely, amely körül minden rendszernek forognia kellene. Ez nem balra vagy jobbra irányulás kérdése. Ma, mind a kapitalista gazdaság, mind a neoliberális politika a pénz központi szerepén alapszik Ez nem kívánatos, már elviselhetetlen állapotokat teremtett szerte a világban. Egyre több ország lázad ellene. Az ember tisztelete nem korlátozódhat csupán az alapvető emberi jogok merő felsorolására (amiket aztán nap, mint nap rúgnak fel), hanem a szabadság tiszteletben tartását is jelenti. A valódi szabadságra gondolok itt, nem arra a hamis gyakorlatára, amely jelenleg a tudat médiumok által történő manipulációján nyugszik. Az ember integritása szintén idetartozik. Nem csak a fizikai, (mely ellen legális bűnt követnek el az abortusszal), hanem a morális és az intellektuális integritás is. Magában foglalja továbbá az emberi méltóságot is, amelyet nem lehet úgy tiszteletben tartani, hogy nem értjük meg jelentésének mélyebb értelmét, sokirányú elágazását.

A személyek jogai, társadalmi méretükből adódóan, mindig a rájuk vonatkozó kötelezettségek teljesítésén alapulnak, nem feledve az emberi lény tiszteletben tartásának a kötelezettségét sem. Ezért mindenekelőtt a családot kell megvédeni, mert ez képezi a társadalom alapját, az a közeg, amely formálja az embert, ahol hagyományosan a jövő nemzedék nevelődik. Minden magyar állampolgár számára - politikai, vallási, vagy etnikai hovatartozásától függetlenül - csakis a család alkothatja az egyetlen szerves együttélési egységet és a fenntartható fejlődés alapját.

A nemzet, e családok sorsközössége. Sajátos szellemiséget és megkülönböztetett vállalkozást jelent, melynek értékrendszere, nemzedékről-nemzedékre örökítve, hűségen és szolidaritáson alapul, minden más ,,modern "felfogással szemben. Hűség a történelmi tradícióinkhoz és szolidaritás minden magyar polgárral, határokon belül és a határokon túl. A magyar identitás erősítése, úgy a politikai, mint a gazdasági és kulturális kapcsolatok terén, hazánk történelmi küldetése.

Világosan látható, hogy a társadalmi igaztalanságok, amelyek ma elsősorban a globalizmus hibájából adódnak világszerte, nem oldhatók meg az őket létrehozó kapitalista rendszeren belül. Magyarországon is, ezzel függ össze a problémák nagy része. A jelenlegi mély szociális válságnak szintén ez az oka. A kormányzó koalíció ,,elit" politikusai, nemcsak a választási ígéreteiket felejtették el, hanem szembe helyezkedtek az emberi jogokkal, a családokkal, és a nemzettel. E pártok diktatúrát igyekeznek kiépíteni (a frakciófegyelemre hivatkozva, ma már még saját soraikban is!) a nép féken tartása céljából. Ennek pedig semmi köze a demosz-hoz, tehát nem demokrácia!

Egy valódi rendszerváltás ezért is aktuális. Megannyi erre irányuló és kudarcra ítélt kísérlet után, miben reménykedhetünk még? Elsősorban a tulajdonviszonyokon kell változtatni. A tulajdonnak magának a javak természetén kellene alapulnia. A fogyasztási és használati javak legyenek továbbra is magántulajdonban; a lakások és a kis vállalkozások pedig családi tulajdonban. A stratégiai javak, eszközök viszont, kerüljenek közösségi (önkormányzati), állami tulajdonba. A gazdaság motorja, a pénz értéke, a haszonhoz való jog, valamint a társadalmi elismerés és érvényesülés alapja: csak is a munka lehet. A becsületes, társadalmilag hasznos, jól elvégzett munka. A spekulációt és az uzsorát, egyszer és mindenkorra, ki kell irtani a magyar társadalom életéből. Nem megosztó, - sokféle politikai érdeknek alárendelt - szakszervezetre van szükség, hanem egy erős, vertikálisan szerveződő egységes szakszervezetre, amelynek alapelve az emberi jogok tiszteletben tartatása.

Olyan új rendszert kell tehát kialakítani, amely nem hamis képviseleten, hanem a személyek közvetlen részvételén alapszik azon társadalmi szférák területén, ahol napi tevékenységüket végzik. A gazdaság ,,szakszervezeti ellenőrzése" a politikai részvétel szükséges kiegészítése lehet. A magyar nép érdekeinek a képviseletét úgy a nemzetgazdaságban, mint a politikában, nem bízhatjuk hazug és korrupt pártokra, ezt az együttélés természetes egységeire (tehát önkormányzatokra, szakszervezetekre, civil szervezetekre, oktatási és egyházi intézményekre, a nagy családosok és más társadalmi érdekeket védő kezdeményezésekre) kell delegálni. Csak ilyen tömörülések képviselhetik legitim módon a társadalmat.

Magyarországnak újra kellene tárgyalnia szerepét és helyét az EU-ban és, ha nem fogadnák el alternatívánkat (tudniillik, hogy kellően vegyék figyelembe kivételes hozzájárulásunkat az egységes Európa kialakításához), ki kell lépnünk az Unióból. Ugyancsak szükségtelen, hogy Magyarország továbbra is a globalizmus fegyveres erejének a (NATO-nak) tagja legyen, és hogy magyar katonákat küldjünk külföldre, vagy külföldi fegyveres kontingensek tartózkodjanak hazánk területén.

Az aktuális politikai rendszerről bebizonyosodott, hogy valójában nem demokratikus. Hogy is volna az, amikor a kapitalizmus antidemokratikus rendszerében gyökeredzik? A ,,pártokrácia" liberális rendszere Magyarországon sem szolgál más érdeket, mint amit a kapitalizmus testesít meg a gazdaságban. Csak is politikai kapitalizmust képvisel, és olyan igazságokat és elveket kérdőjelez meg, amelyek eleve megkérdőjelezhetetlenek.

Jól mutatja honfitársaink kiábrándultságát a kormányzó pártok iránt, hogy a legújabb felmérés szerint a magyar lakosság 27 %-a szívesen adná le voksát egy teljesen új pártra, ha indulna ilyen a következő választásokon. Véleményem szerint, még ennél is nagyobb esélye volna a parlamentbe kerülésnek egy, a fentebb tárgyalt alapvető emberi jogok (Szabadság, Integritás, Méltóság) és a szociális igazság (Decentralizált kormányzás, Méltányos és hatékony tulajdon viszonyok, stb.) védelmét zászlajára tűző átfogó mozgalomnak.

A régi ,,profi" politikusok újabb próbálkozásaira egyáltalán nincs szükség. Újabb partikuláris pártérdekeket sem érdemes képviselni, hiszen a jelenlegi katasztrofális helyzetben - minthogy további elaprózódást és megosztást jelenítenek meg - eleve kudarcra ítéltetett.

Ez a mozgalom az előbbiekben vázolt legnagyobb közös nevező alapján elsősorban azon kisebb pártok és civil szervezetek szavazatait nyerhetné el, amelyek - eddig még nem vettek részt a kormányzásban - megőrizték szavahihetőségüket és megalapozták a tekintélyüket. De magáénak tudhatja az új szavazók voksait is, akiket nem levitézlett ideológiák érdekelnek, hanem a jelen realitásai és jövőjük kilátásai. Egységben az erő: Magyar Antiglobalisták egyesüljetek!

Rékay Ákos
Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antidemokratikus, önkormányzatokra, kiábrándultságát, magántulajdonban, hovatartozásától, bebizonyosodott, reménykedhetünk, próbálkozásaira, magyarországnak, kötelezettségét, szakszervezetre, tevékenységüket, elviselhetetlen, antiglobalisták, kötelezettségek, alternatívánkat, értékrendszere, intellektuális, szakszervezeti, kialakításához, magyarországon, igaztalanságok, decentralizált, szolidaritáson, tradícióinkhoz, tartózkodjanak, katasztrofális, rendszerváltás, manipulációján, kapitalizmust, képviselhetik, korlátozódhat, szervezetekre, intézményekre, mindenekelőtt, választásokon, politikusok legfőbb, hatalom megszerzése, hatalom birtokában, kapitalista gazdaság, neoliberális politika, pénz központi, ember tisztelete, alapvető emberi, szabadság tiszteletben, valódi szabadságra, hamis gyakorlatára, tudat médiumok, ember integritása, intellektuális integritás, emberi méltóságot, személyek jogai, Magyar Antiglobalisták, Rékay Ákos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az elfogadásnak...  Zilahy Lajos gondolata  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A fenyő nem szép fa, (...)  Környezetvédelem  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ébredj  Emlék  Az elfogadásnak...  Április 22. a Föld napja,  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Beney Zsuzsa - Sirató  Az elfogadásnak...  A Mester kezének érintése  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Emlék  Muratáj  Nehezen engedem  Paul David Tripp Április 26  Emlék  Naplemente  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Maradék idő  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Emlék  Bizonyos kulturális szint nélk...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Mindenünk, amink van, amit sze...  Az embernek a társa: hiányzik.  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
politikusok legfőbb, hatalom megszerzése, hatalom birtokában, kapitalista gazdaság, neoliberális politika, pénz központi, ember tisztelete, alapvető emberi, szabadság tiszteletben, valódi szabadságra, hamis gyakorlatára, tudat médiumok, ember integritása, intellektuális integritás, emberi méltóságot, személyek jogai, rájuk vonatkozó, emberi lény, családot kell, társadalom alapját, jövő nemzedék, család alkothatja, egyetlen szerves, fenntartható fejlődés, történelmi tradícióinkhoz, magyar identitás, társadalmi igaztalanságok, globalizmus hibájából, őket létrehozó, problémák nagy, jelenlegi mély, kormányzó koalíció, választási ígéreteiket, emberi jogokkal, frakciófegyelemre hivatkozva, valódi rendszerváltás, tulajdonnak magának, javak természetén, stratégiai javak, gazdaság motorja, pénz értéke, haszonhoz való, társadalmi elismerés, munka lehet, magyar társadalom, emberi jogok, személyek közvetlen, gazdaság &#8222, politikai részvétel, együttélés természetes, nagy családosok, egységes Európa, globalizmus fegyveres, aktuális politikai, kapitalizmus antidemokratikus, kapitalizmus testesít, kormányzó pártok, legújabb felmérés, magyar lakosság, következő választásokon, parlamentbe kerülésnek, fentebb tárgyalt, szociális igazság, régi &#8222, jelenlegi katasztrofális, előbbiekben vázolt, kormányzásban &#8211, jelen realitásai, antidemokratikus, önkormányzatokra, kiábrándultságát, magántulajdonban, hovatartozásától, bebizonyosodott, reménykedhetünk, próbálkozásaira, magyarországnak, kötelezettségét, szakszervezetre, tevékenységüket, elviselhetetlen, antiglobalisták, kötelezettségek, alternatívánkat, értékrendszere, intellektuális, szakszervezeti, kialakításához, magyarországon, igaztalanságok, decentralizált, szolidaritáson, tradícióinkhoz, tartózkodjanak, katasztrofális, rendszerváltás, manipulációján, kapitalizmust, képviselhetik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.